"Sesungguhnya kebajikan itu memberi cahaya kepada hati, kemurahan rezeki, kekuatan jasad dan disayangi oleh makluk lain. Manakala kejahatan pula boleh menggelapkan rupa, menggelapkan hati, melemahkan tubuh, sempitkan rezeki dan makluk lain mengutuknya"..Ibnu Abbas.
I am, Salmizah Omar (Shaklee ID:877011) your Shaklee Independent Distributor at Putrajaya,Kota Damansara,Malaysia. Delivery throughout Malaysia by poslaju/gdex/city-link.
SELAMAT DATANG..BERSAMA-SAMA DALAM MEMBINA KESIHATAN DAN KESEJAHTERAAN KELUARGA


Wednesday, 14 May 2014

PERFORMANCE DRINK

                                     
Performance Drink merupakan minuman sukan pertama bagi para atlet di Amerika   Syarikat. Melalui perkakasan produk Performance dari Shaklee, penerbangan Daedalus telah mencipta rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia terjauh iaitu 72 batu dan rekod ini masih bertahan hingga kini.

Performance juga telah direka khusus untuk para angkasawan NASA, Amerika Syarikat. Para atlet bertaraf antarabangsa dan pengembara terkemuka memilih Performance sebagai pilihan utama mereka. Ini kerana, minuman ini telah banyak membantu mereka dalam mencipta rekod dunia baik dalam dunia sukan mahupun aktiviti pengembaraan.

Ujian klinikal membuktikan rumusan ekskulif OptiCarb yang sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali anda, memberikan tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam tubuh. Berbanding dengan minuman sukan yang lain, Performance mempunyai lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.

 
 
 
 
Antara kebaikannya:
* Meningkatkan daya ketahanan badan - memberikan tenaga kepada otot san sel dengan cepat,menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal,meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.

*Membekalkan tenaga dan daya ketahanan fizikal - Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolism air dalam tubuh. Ia mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium dan chloride.

*Mencegah penyahhidratan -                                                                                                       Mengurangkankehausan,mencegah penyahhidratan,melembapkan kulit dan kelihatan muda.

*Mengekalkan paras gula - Terbukti secara teknikal dalam memelihara paras gula yang penting bagi otot dan mempercepatkan sembuhan akibat kecederaan otot.
 
Satu hidangan yang lazat untuk dimimun pada bila-bila masa dan di mana sahaja. Enak diminum begitu sahaja atau dicampur bersama minuman lain.

 
 

No comments:

Post a Comment

ummyizzlife Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah