"Sesungguhnya kebajikan itu memberi cahaya kepada hati, kemurahan rezeki, kekuatan jasad dan disayangi oleh makluk lain. Manakala kejahatan pula boleh menggelapkan rupa, menggelapkan hati, melemahkan tubuh, sempitkan rezeki dan makluk lain mengutuknya"..Ibnu Abbas.
I am, Salmizah Omar (Shaklee ID:877011) your Shaklee Independent Distributor at Putrajaya,Kota Damansara,Malaysia. Delivery throughout Malaysia by poslaju/gdex/city-link.
SELAMAT DATANG..BERSAMA-SAMA DALAM MEMBINA KESIHATAN DAN KESEJAHTERAAN KELUARGA


Tuesday, 27 May 2014

RAMBUT GUGUR

Antara masalah lazim ..tak kira lelaki atau wanita...adalah masalah keguguran rambut.. Masalah ni biasanya disebabkan oleh faktor dalaman dan juga luaran seperti tekanan,gaya hidup yang tidak sihat (takcukup nutrisi),tekanan(stress), hormon yang tidak seimbang yang menyebabkan folikel rambut terjejas dan juga memendekkan fasa aktif rambut, pencemaran dari luar (bahan-bahan kimia dari syampoo yang tak sesuai atau pun kepanasan melampau dan kimia yang teruk yang terlibat ketika mewarnakan rambut atau mengubah gaya rambut).. Dan semua factor-faktor ni takkan menyebabkan rambut gugur dalam semalaman...semuanya berlaku perlahan-lahan... .. 
 
 

Jadi mulakan dari sekarang ubah gaya hidup anda..
Dari segi pemakanan anda boleh mengamalkan supplemen seperti Protin, Zinc, B complex dan Multivitamin. (Kalau dalam Shaklee... anda boleh cuba Vivix atau pun suplemen seperti ESP,zinc, Vitalea)..
Dari segi luaran...sila pilih produk penjagaan rambut yang betul-betul sesuai .. Dan dibawah ni ..pilihan saya.. Pro Sante.. Ia mengandungi. Syampoo,Perapi dan juga Scalp Treatment..
 
 
 
 

Produk yang paling penting dalam Sistem Penjagaan Rambut ProSanté ialah Nourishing Scalp Treatment yang mengandungi tahap Scalp Health Complex eksklusif yang paling tinggi. Nourishing Scalp Treatment menyelesaikan semua masalah rambut dengan serum yang amat mudah diserap oleh kulit bagi melancarkan peredaran, menentang faktor persekitaran yang merosakkan dan juga membekalkan khasiat kepada kulit kepala.
  • Vitamin antioksida iaitu A dan E, dan juga Koenzim Q10 melindungi anda daripada kerosakan akibat radikal bebas dan pencemaran persekitaran.
  • Bertindak membekalkan ruang yang optimum untuk rambut anda.
  • Formula tanpa bilas memudahkan anda menggunakan dan menggayakannya
  • Tidak menjadikan rambut melekit atau berminyak

Perbezaan Shaklee
ProSanté Nourishing Scalp Treatment adalah formula eksklusif, yang terbukti mampu mengurangkan keguguran rambut semasa menyikat dan dapat melebatkan serta menguatkan rambut secara semula jadi apabila digunakan sebagai sebahagian daripada sistem Penjagaan Rambut ProSanté.
*Clinical test results on this line are almost unbelievable … after only 3 months of consistent use, results showed:
  • 65% reduction of hair loss during combing
  • 73% decrease in the number of broken hairs
  • 61% increase in the thickness of hair
Saya suka yang amat siri penjagaan rambut Pro Sante...memang best dan berbaloi...daripda habis beribu-ribu kat Yun Nam tu..why not u all try Siri Pro sante disertakan dengan supplemen Shaklee....cubalah dalam masa 3 bulan InsyaAllah... dah ramai dah teruja.Anda bagaimana???

Apa kata mereka yang telah merasai perubahannya...
 
 

ummyizzlife Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah