"Sesungguhnya kebajikan itu memberi cahaya kepada hati, kemurahan rezeki, kekuatan jasad dan disayangi oleh makluk lain. Manakala kejahatan pula boleh menggelapkan rupa, menggelapkan hati, melemahkan tubuh, sempitkan rezeki dan makluk lain mengutuknya"..Ibnu Abbas.
I am, Salmizah Omar (Shaklee ID:877011) your Shaklee Independent Distributor at Putrajaya,Kota Damansara,Malaysia. Delivery throughout Malaysia by poslaju/gdex/city-link.
SELAMAT DATANG..BERSAMA-SAMA DALAM MEMBINA KESIHATAN DAN KESEJAHTERAAN KELUARGA


Friday, 16 May 2014

ZINC COMPLEX

 
 
Dirumus dari zinc glukonat semulajadi bergabung dengan nutrient semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zinc yang mudah diserap oleh tubuh kita.
 
Zinc sesuai untuk pengambilan jangka panjang. Ianya berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh.
 
 

Antara manaafnya adalah:
     *Mengaktifkan 200 jenis enzim - zinc berkebolehan menggabung DNA,RNA dan protin,seterusnya merangsang regenarasi sel. Ia juga mengaktifkan lebih 200 jenis enzim di dalam tubuh kita untuk memelihara metabilisma gigi dan pertumbuhan para remaja.
 
*Membentuk kolagen - membantu pembentukan protin dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit,kuku dan organ.

     *Memperbaiki Diabetes - membantu pengeluaran insulin,mengekalkan fungsi insulin seterusnya memperbaiki diabetes.
 
*Mempertingkatkan sistem imun - Membantu pengeluaran kelenjar thymus. Kelenjar thymus mempertingkatkan system imun dengan pengeluaran T-cells untuk menentang kanser dan menghalang infeksi penyakit.
 
     *Mempercepatkan pemulihan luka - Mempercepatkan pemulihan lukadalaman dan luaran,pemulihan selepas pembedahan,memperbaiki alergi dan bintik di kulit. Hancurkan zinc dan tabor atas luka untuk mempercepatkan pemulihan luka.

*Memperbaiki masalah prostat - Melindungi kesihatan prostat,memperbaiki dan menyembuhbenign prostatomegaly dan keadaan kerap kencing.
 
     *Kemampuan seks lelaki - Pengambilan zinc untuk jangka panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki,impoten,meninggikan kiraan sperma. Zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga.
 
*Ovulasi wanita - Wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu pengucupan uterus,mengembalikan daya ketahannya.
 
     *Memperbaiki radang kulit - Kajian menunjukkan pengambilan zinc sebanyak 4-8 tablet akan memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat.
 
* Mengekalkan deria bau - Untuk mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitive.
 
Zinc adalah suatu khazanah lelaki....
Zinc di dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari organ lain. Zinc memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Defisiensi yang serius akan mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat,impoten,perkembangan yang kecil atau pincang pada tekstikel,kiraan sperma yang rendah,kemerosotan fungsi seksual,penuaan pra-matang dan rambut gugur. Oleh yang demikian, zinc amat diperlukan dari remaja hingga ke umur tua.
 

No comments:

Post a Comment

ummyizzlife Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah