"Sesungguhnya kebajikan itu memberi cahaya kepada hati, kemurahan rezeki, kekuatan jasad dan disayangi oleh makluk lain. Manakala kejahatan pula boleh menggelapkan rupa, menggelapkan hati, melemahkan tubuh, sempitkan rezeki dan makluk lain mengutuknya"..Ibnu Abbas.
I am, Salmizah Omar (Shaklee ID:877011) your Shaklee Independent Distributor at Putrajaya,Kota Damansara,Malaysia. Delivery throughout Malaysia by poslaju/gdex/city-link.
SELAMAT DATANG..BERSAMA-SAMA DALAM MEMBINA KESIHATAN DAN KESEJAHTERAAN KELUARGA


Thursday, 15 May 2014

VITAMIN E COMPLEX

Ianya diperbuat dari minyak soya organic dan minyak biji gandum yang mana kaya dengan Vitamin E, diestrak d-alpha tocopheryl,d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis Vitamin E (alpha,beta,gama,delta), Ianya adalah Vitamin E yang paling lengkap di pasaran.Mengandungi 10 mg gandum selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap Vitamin E,memelihara membrane sel-sel,sel darah merah dan tisu-tisu otot. Ianya juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa,kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.

Vitamin E ini penting untuk kita kerana;
     * Melindungi jantung - Pengambilan harian 800IU Vitamin E untuk jantung yang sihat,melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid,meningkatkan kolestrol HDL,mengurangkan tekanan darah,menghalang platelet darah melekat ke dinding arteri,menghalang anemia hemolitik,penyakit jantung dan lain-lain.

*Anti penuaan - 1 kapsul Vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan,mengurangkan kedut,garis halus,parut,akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka,dada dan otot peha.

     * Memperbaiki Parut - Memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.

*Memperbaiki Arthritis - Meningkatkan keanjalan salur darah,memperbaiki kitaran darah,merawat bahu kejang,pening,buasir,urat varikos dan sakit sendi.

     * Anti Oksidan yang kuat - Pengambilan lebih dari 1,200IU sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser,mengukuhkan sistem imun,menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor,mengurangkan kerosakkan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki masalah oksidasi- katarak dan masalah penglihatan.

*Mempertingkatkan kemampuan reproduktif - Kajian pada tahun 1924, mendapati Vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600IU-800IU Vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.


 

No comments:

Post a Comment

ummyizzlife Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah