"Sesungguhnya kebajikan itu memberi cahaya kepada hati, kemurahan rezeki, kekuatan jasad dan disayangi oleh makluk lain. Manakala kejahatan pula boleh menggelapkan rupa, menggelapkan hati, melemahkan tubuh, sempitkan rezeki dan makluk lain mengutuknya"..Ibnu Abbas.
I am, Salmizah Omar (Shaklee ID:877011) your Shaklee Independent Distributor at Putrajaya,Kota Damansara,Malaysia. Delivery throughout Malaysia by poslaju/gdex/city-link.
SELAMAT DATANG..BERSAMA-SAMA DALAM MEMBINA KESIHATAN DAN KESEJAHTERAAN KELUARGA


Monday, 12 May 2014

OSTEMATRIX

Ostematrix adalah sesuai untuk mereka yang bukan kaki susu.
 
 
 
 
Ini adalah kerana ostematrix sangat diperlukan untuk:
* Menguatkan tulang - kalsium menghalang osteoporosisi, menguatkan kuku,kerangka,gigi,sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak,kuku rapuh, eczema,kekekangan,gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.
* Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas - Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur Kn memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis.
* Meringankan stress - Ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung,impuls saraf, penenang saraf,menggalakkan tidur yang selesa, memperbaiki jantung berdebar,gementar dan stress.
* Memperbaiki masalah haid - Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak dapat meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.
* Pengalkalian tubuh - Kalsium adalah mineral alkalin dan ianya berkesan untuk memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti di waktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrien,merangsang detoksifikasi.
* Memperbaiki hiperiktiviti perut dan sakit gastrik.
 
Kandungan Ostematrix:
* Vitamin D - Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah pada matahari sewaktu musim panas,individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu mengambil suuplemen vitamin D.
*Magnesium - Ini adalah oin positif no 2 penting di dalam tubuh kita. Ia menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu system saraf,mengaktifkan enzim tubuh untuk tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung,memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus,menghalang endapan kalsium,melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.
* Zinc boron,manganes,kuprum - Memelihara metabolism kerangka mdan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk memperbaiki tulang rawan dan menghalang artritis.
 
Bagaimana memilih kalsium premium?
*Pilih produk yang ada Vitamin D dan magnesium.
*Elakkan daripada produk yang diperbuat dari tulang dan dolomite untuk mengelak dari keracunan plumbum.
*Elakkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam  berat tercemar dan toksin dalam proses penyerapan mineral.
 

No comments:

Post a Comment

ummyizzlife Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah