"Sesungguhnya kebajikan itu memberi cahaya kepada hati, kemurahan rezeki, kekuatan jasad dan disayangi oleh makluk lain. Manakala kejahatan pula boleh menggelapkan rupa, menggelapkan hati, melemahkan tubuh, sempitkan rezeki dan makluk lain mengutuknya"..Ibnu Abbas.
I am, Salmizah Omar (Shaklee ID:877011) your Shaklee Independent Distributor at Putrajaya,Kota Damansara,Malaysia. Delivery throughout Malaysia by poslaju/gdex/city-link.
SELAMAT DATANG..BERSAMA-SAMA DALAM MEMBINA KESIHATAN DAN KESEJAHTERAAN KELUARGA


Friday, 16 May 2014

GARLIC

 
 
Dibuat dari bawang putih jenis premium,bebas dari racun perosak dan ditanam secara organic di California, USA diwaktu musim panas.
 
Dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif (tidak semua tablet garlic yang dijual dipasaran mengandungi Allicin aktif). Dwi teknologi digunakan untuk mengawal bau garlic. Kajian menunjukkan perisa herbanya terhasil dari kombinasi 2 ekstrak herba, Rosemary and spearmint. Ianya mengandungi pelbagai vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesanannya di dalam tubuh kita. Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang menyamai 2 ulas garlic segar.
 
Manfaat utamanya;
     *Mengandungi Spearmint - Mempertingkatkan system penghadaman,fungsi jantung.
 
* Antibiotik yang selamat dan semulajadi - Garlic antibiotic semulajadi. Ianya selamat untuk kegunaan jangka panjang untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh,menghalang penyakit berjangkit seperti selsema,kulat,kuman,virus dan yis candida.
 
     *Menghalang Alergi - Mempertingkatkan penyakit berkait system imun seperti hidung yang sensitive,sinus,alergi,asthma,selesema dan hepatitis.
 
*Mempertingkatkan sistem penghadaman - Formula uniknya mampu mempertingkatkan masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut,gastric,ketidakhadaman. Garlic juga mampu menentang bakteria H.pylori bakteria dan menghalang ulser gastrik.
 
     *Memoderatkan tekanan darah tinggi - Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 tablet garlic akan menurunkan darah tinggi dengan 8 point.
 
*Detoksifikasi - Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa,plumbum dan cadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. Tambahan lagi, garlic mampu melindungi sel-sel darah dari kemusnahan dari logam dan menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia.
 
     *Menurunkan kolestrol - Menurunkan kolestrol,LDL,trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah,meningkatkan HDL,melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.
 
* Mencegah kanser - Membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetusan kejadian kanser-Nitrosamine.
 
     *Menstabilkan Glukos - Menolong menstabilkan glukos di dalam tubuh kita.

No comments:

Post a Comment

ummyizzlife Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah