"Sesungguhnya kebajikan itu memberi cahaya kepada hati, kemurahan rezeki, kekuatan jasad dan disayangi oleh makluk lain. Manakala kejahatan pula boleh menggelapkan rupa, menggelapkan hati, melemahkan tubuh, sempitkan rezeki dan makluk lain mengutuknya"..Ibnu Abbas.
I am, Salmizah Omar (Shaklee ID:877011) your Shaklee Independent Distributor at Putrajaya,Kota Damansara,Malaysia. Delivery throughout Malaysia by poslaju/gdex/city-link.
SELAMAT DATANG..BERSAMA-SAMA DALAM MEMBINA KESIHATAN DAN KESEJAHTERAAN KELUARGA


Tuesday, 20 May 2014

SHAMPOO PROSANTE SHAKLEE


Prosante Shaklee untuk Rambut Gugur


credit:umneymeen

Hari ni, saya nak cerita pasal shampoo dan pengalaman saya dengan shampoo(haha, bajet org nak tau..kihkih)... Rambut ni, penjagaan boleh jadi rumit, dan boleh jadi mudah. Untuk orang-orang yang rajin, dia akan selalu pergi shampoo rambut di kedai, contohnya sayalaa sbb suke kene keruk2 kepala. 
 Orang-orang yang rajin juga akan pakai minyak itu ini untuk rambut. Bagus sbnarnya tapi depends pada masing-masing laa. Tapi hakikatnya untuk saya, saya tak ada masa untuk jaga dengan hebat rambut that's why saya memang pergi saloon but always takde masa. Jadi, dari universiti saya memang kaki try segala jenis shampoo. Maklumlah, pakai tudung memang kena cari yang betul-betul sesuai dengan rambut.
 
Bila Rambut Gugur Mula Timbul?
Lepas bersalin memang akan ada period yang rambut gugur. Then, saya pon konon understandinglah bahawa itu period rambut gugur itu biasa masa bersalinkan Thaqeef. Sebab rambut gugur dengan hebat, bangun pagi sure bersepah atas lantai. Pantang pegang rambut sikit, berguguranlah rambut jatuh.. 
Adoi! Apa nak buat ni??? 
Jadi saya mula suspicious akan shampoo saya sekarang. Dah konfius rambut gugur disebabkan hormon lepas bersalin atau sebenarnya jenis shampoo yang salah? atau anak tengah musim main air liur--- kata org tua2la..

Saya mula guna balik shampoo mahal yang dibeli dulu. (dalam toilet saya sahaja ada 3 jenis shampoo. Lepas guna dan tak berkesan, beli yang baru walaupun tak habis lagi. huhu). Guna shampoo mahal tak berkesan. Shampoo murah pon tak berkesan. Waktu shampoo rasa best, tapi lepas tu hancus!
 
Jadi, saya teringat ada sorang kawan yang memang guna shampoo Shaklee Prosante. Dia juga mempunyai masalah rambut gugur yang hebat. Dia kata Prosante tu bagus. Hmm, walaupun saya Shaklee Distributor dan pengguna Shaklee tegar, tapi saya pun sempat try lagi. Since tak tahan, saya beli juga akhirnya sebab tak tahan rambut gugur. 
 
Hasilnya??
Well well, first time guna dah rasa besttt!
Warna shampoo tu jernih. Kawan saya cakap, shampoo yang warna nya tak jernih tu maksudnya banyak bahan kimia dalam tu. Jadi saya agak impressed bila tengok shampoo Prosante tu berwarna jernih. He he. Lepas tu guna sikit je dah cukup cover satu kepala. Kalau shampoo mahal yg saya beli tapi tak berkesan tu kena guna banyak. Kalau tak, tak cukup. Jadi dah jimat kalau guna prosante. Lagi satu yang best, lepas bilas, memang rasa rambut kesat dan berkilat. Wah wah gittew. Tak ada rambut pada tangan. Wallah!

Dan yang paling best, memang shampoo hari-hari dan rambut dah tak gugur and saya dapat rasakan Prosante tu kuatkan akar rambut lah. Tapi saya tak tahulah.... ke saya je feeling lebih...hehe Jadi sekarang saya memang stick to Prosante sahaja tanpa ragu. Best
 

Testimoni lain:-.

 

ummyizzlife Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah