"Sesungguhnya kebajikan itu memberi cahaya kepada hati, kemurahan rezeki, kekuatan jasad dan disayangi oleh makluk lain. Manakala kejahatan pula boleh menggelapkan rupa, menggelapkan hati, melemahkan tubuh, sempitkan rezeki dan makluk lain mengutuknya"..Ibnu Abbas.
I am, Salmizah Omar (Shaklee ID:877011) your Shaklee Independent Distributor at Putrajaya,Kota Damansara,Malaysia. Delivery throughout Malaysia by poslaju/gdex/city-link.
SELAMAT DATANG..BERSAMA-SAMA DALAM MEMBINA KESIHATAN DAN KESEJAHTERAAN KELUARGA


Monday, 12 May 2014

OMEGA GUARD

 
 
Asid lemak Omega 3 merupakan asid lemak yang penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan. Oleh itu, kita perlu mengambilnya daripada makanan. Omega 3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. Omega 3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos. Ia juga boleh mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah-merahan.
 
Manfaat utama Omega Guard
* Mencegah penyakit salur darah dan strok - DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi dan lebih rendah dan kepekatan darah,melincirkan saluran darah dan peredaran darah yang lancer. Oleh sebab itu, ia efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan dileher dan sakit kepala. Ia juga merendahkan kolestrol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL, mengawal obesity, mencegah arterosclerosis,myocardial infarction,membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.
 
*Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori. - DHA adalah nutrient utama untuk otak,saraf dan retina. Ia penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi.DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran,mencegah penyakit Alzheimer,memelihara penglihatan dan pendengaran serta mencegah migrain. Satu hidangan Omega Guarad dapat membekalkan 905mg asid-asid lemak omega 3 EPA dan DHA.
 
*Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru - mengawal system imun seperti memperbaiki alahan kulit,psoriasis,demam hay,bronkitis,penyakit lelah,hepatitis,SLE dan penyakit buah pinggang.
 
*Menentang kanser - Kajian telah menunjukkan bahawa Omega 3 boleh mencegah kanser paru-paru,payudara,prostat dan kolon.Ia juga boleh meningkatkan enterogasatritis,merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankers pesakit kanseruntuk berfungsi dengan lebih efektif.
 
*Memelihara fungsi-fungsi sendi(arthritis) - Paras asid lemak Omega 3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan efektif.
 
*Mencegah insomnia dan membantu mengurangkan tekanan - Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental termasuk kemurungan,tekanan,kebimbangan,neurasthenia,insomnia,kanak-kanak hyperaktif dan penyakit schizophrenia.
 

No comments:

Post a Comment

ummyizzlife Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah