"Sesungguhnya kebajikan itu memberi cahaya kepada hati, kemurahan rezeki, kekuatan jasad dan disayangi oleh makluk lain. Manakala kejahatan pula boleh menggelapkan rupa, menggelapkan hati, melemahkan tubuh, sempitkan rezeki dan makluk lain mengutuknya"..Ibnu Abbas.
I am, Salmizah Omar (Shaklee ID:877011) your Shaklee Independent Distributor at Putrajaya,Kota Damansara,Malaysia. Delivery throughout Malaysia by poslaju/gdex/city-link.
SELAMAT DATANG..BERSAMA-SAMA DALAM MEMBINA KESIHATAN DAN KESEJAHTERAAN KELUARGA


Thursday, 22 May 2014

KEPENTINGAN MAKANAN TAMBAHAN

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
 
 
 
Ada sesetengah pendapat mengatakan bahawa ibu yang menyusu tidak perlu makanan tambahan untuk menjayakan penyusuan. Namun bagi saya adalah betul sekiranya ibu mendapat khasiat yang mencukupi untuk menampung keperluan badan ibu dan anak...Tetapi sekiranya tidak mencukupi ianya akan mendatangkan kesan yang tidak baik untuk ibu dan anak..
 
Dalam situasi begini makanan tambahan@supplemen adalah perlu bagi menampung keperluan ibu dan anak...

Jika ibu adalah seorang yang bekerja dan pengambilan makanan ibu tidak memenuhi keperluan badan ibu, suuplemen amat digalakkan. Supplemen hanyalah untuk mengisi ruang kekosongan di dalam badan ibu yang tidak dapat dipenuhi melalui pengambilan makanan harian. Pengambilan supplemen memerlukan pengambilan air yang mencukupi agar ianya dapat diserap oleh seluruh tubuh dengan baik.

Bagi ibu-ibu di luar sana bertindakah segera demi keperluan anda dan anak anda...Hanya anda yang tahu samada ianya cukup @ tidak....
 
 

Saya akan pastikan bahawa anak-anak saya mendapat nutrisi yang mencukupi...

ummyizzlife Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah