"Sesungguhnya kebajikan itu memberi cahaya kepada hati, kemurahan rezeki, kekuatan jasad dan disayangi oleh makluk lain. Manakala kejahatan pula boleh menggelapkan rupa, menggelapkan hati, melemahkan tubuh, sempitkan rezeki dan makluk lain mengutuknya"..Ibnu Abbas.
I am, Salmizah Omar (Shaklee ID:877011) your Shaklee Independent Distributor at Putrajaya,Kota Damansara,Malaysia. Delivery throughout Malaysia by poslaju/gdex/city-link.
SELAMAT DATANG..BERSAMA-SAMA DALAM MEMBINA KESIHATAN DAN KESEJAHTERAAN KELUARGA


Thursday, 15 May 2014

VITALEA

vitalea shaklee
Vitalea Shaklee adalah mutli-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai 'Vitalize- Mineral' dan disingkatkan sebutan kepada 'Vita-Min' dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya daripada Shaklee. Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dai cecair (90 tahun dahulu) kepada tablet yang dikenali sebagai Vitalea.
 
Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disrankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.
 
Tablet Vitalea ini disaluti dengan serbuk nutrisi- spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut 'Explo-tab'. Ia merupakan tablet multivitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudag berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.
 
Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vitalea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakitsebanyak 65%. Vitalea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.
 
 
Antara kebaikan Vitalea:
     *Penambah tenaga segera - Pemberi tenaga,kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan focus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.
 
*Pelengkap Nutrisi - Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia.
 
     *Keupayaan sistem produktif - Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.
 
*Elemen penting pada sel tubuh - Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru,membantu proses pembesaran,pertumbuhan rambut,otot,kulit,kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid.
 
    *Melindungi Organ - Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.
 
  

No comments:

Post a Comment

ummyizzlife Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah