"Sesungguhnya kebajikan itu memberi cahaya kepada hati, kemurahan rezeki, kekuatan jasad dan disayangi oleh makluk lain. Manakala kejahatan pula boleh menggelapkan rupa, menggelapkan hati, melemahkan tubuh, sempitkan rezeki dan makluk lain mengutuknya"..Ibnu Abbas.
I am, Salmizah Omar (Shaklee ID:877011) your Shaklee Independent Distributor at Putrajaya,Kota Damansara,Malaysia. Delivery throughout Malaysia by poslaju/gdex/city-link.
SELAMAT DATANG..BERSAMA-SAMA DALAM MEMBINA KESIHATAN DAN KESEJAHTERAAN KELUARGA


Thursday, 15 May 2014

NUTRIFERON

 
Nutriferon adalah satu formula eksklusif dan diPaten oleh Shaklee dan tidak dijual di kedai-kedai biasa. DI dalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis,kanser, hydrophobia (penyakit anjing gila), herpes dan HIV dan lain-lain. Tambahan pula, ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan berbagai jenis penyakit.

Antara kebaikannya;
*Mengukuhkan system imun dalam masa 3 hari - Ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkat secara keseluruhan system imun tubuh dengan mengerahkan system pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh, T-cells, B-cells dan makrofag.

       *Melawan kanser dan tumor - Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser.

*Melindungi dari influenza - Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob termasuk selsema,flu,alergi,inflamasi dan influenza.

       *Meringankan stress dan kelesuan

*Mengurangkan infeksi oleh pesakit-pesakit Hepatitis B dan C

     *Melambatkan penuaan - Formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas,virus dan kuman. Justeru itu sel-sel akan menjadi lebih sihat. 

*Mempertingkatkan Menopaus - Hypertensi, tahap kolestrol yang tinggi,kitaran haid dan masalah lain berkaiatn menopaus akan menjadi lebih baik.


*Mempertingkatkan PMS - Terbukti secara klinikal mengurangkan symptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan system endokrin iaitu kekejangan waktu haid,sakit belakang,sakit payudara,masalah jerawat,kegelisahan,insomnia dan mood swing.
 

No comments:

Post a Comment

ummyizzlife Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah